Ami Lindholmin vauvakirja herättää tuntemuksia vanhemmuudesta ja perheistä.

Tuntemuksia

posted in: ami lindholm, vauvakirja

Meillä on paljon tietoa ja valistusta mutta vähemmän tukea niihin tunteisiin, jota vauvan saaminen herättää. Lapsiperheillä on taloudellisia tukia mutta onko henkiseen hyvinvointiin panostettu tarpeeksi?  Negatiiviset tunteet vauvaa kohtaan saattavat tulla yllätyksenä. Kun ei ole nukkunut moneen yöhön ja vauva vaan itkee. Se on pelottavaa, vauvahan on ihana, en minä saisi tuntea näin. Kuitenkin kaikilla on näitä tunteita. Haluan näyttää myös niitä vaikeita hetkiä ja kertoa että kaikki tunteet ovat sallittuja!

Kuvillani haluan auttaa tuoreita vanhempia ymmärtämään minkälainen valtava muutos vauvan saaminen on ja minkälaisia tunnetiloja on odotettavissa. Vaikka meillä on niin paljon valistusta ja tietoa, olemme lapsen synnyttyä silti yksin ja hämmentyneitä. Haluan tuoda tiedon rinnalle kuvia, joista samassa elämäntilanteessa olevat ihmiset pystyvät näkemään, miltä vauvan saaminen tuntuu.

Onneksi myös tunteet muuttuvat nopeasti. Pian ärsytys haihtuu ja vauva on taas maailman ihanin ja rakkain ja suloisin. Oih!

Ami Lindholmin vauvakirja herättää tuntemuksia vanhemmuudesta ja perheistä.