Auta Väsynyttä Äitiä - Ami Lindholm Näyttely Helsingissa Kirjasto Oodissa MediaBox :ssa

Auta väsynyttä äitiä

posted in: animaatio

Animaatioelokuva Mother and Milk saa pian jatkoa! 

Keskustakirjasto Oodin toisessa kerroksessa odottaa piirretty äiti, jonka vauva ei millään rauhoitu. Väsyneen Äidin huomaa jo kaukaa. Kakkoskerroksen lukusalin ja jättiportaiden välissä kuutiomaisen huoneen ikkunassa seisoo piirretty Äiti vauvan kanssa. Äiti hyssyttää vauvaa mutta vauva ei millään rauhoitu. Äiti näyttää epätoivoiselta. Kirjaston kävijä tulee lähemmäksi, kohtaa Äidin ja miettii miten voisi häntä auttaa. Kävijä päättää silittää Äitiä: ”Ei hätää, kaikki järjestyy,” hän sanoo. Vauva rauhoittuu, Äiti virkistyy. Kaikki on taas hyvin. 

Oodi kirjastossa Ami Lidholmin näyttely Media Boxissa - Auta Väsynyttä Äitiä

Auta väsynyttä äitiä – Näyttely Kirjasto Oodissa elokuussa 2020

Mediateos Oodin Äidit on esillä elokuussa 2020 Keskustakirjasto Oodissa. Teos toteutetaan suoraan Oodin Kuutioon, joka on uusi taidetila Helsingin Keskustakirjasto Oodin toisessa kerroksessa. Oodin Äidit on piirrosanimoitu mediateos, jossa katsoja voi liikkeen ja kosketuksen avulla auttaa väsynyttä Äitiä. Teoksessa katsoja pääsee konkreettisesti auttamaan ja hänen läsnäoloaan tarvitaan.

Ami kertoo: ”Äitien uupumus ja väsyminen on tavallista, emme ole yksin. Teoksessani tuon esille että vanhemmuus on välillä rankkaa. Negatiiviset tunteet ovat sallittuja ja vauvan kanssa voi olla onnellista vaikka välillä itkettää. Äitien uupumisesta kertova teos näin keskeisellä paikalla auttaa tuomaan aihetta enemmän esille. Teokseen uppoutuessa saa lehtiartikkeleita ja tutkimuksia paremman käsityksen siitä miltä väsynyt epätoivo tuntuu. ”

Teos näyttää koko Oodin laajalle kävijäkunnalle, että tällaista vanhemmuus on. Lapsen kanssa on välillä rankkaa mutta me kaikki voimme auttaa. 

Halusin tehdä teoksen Oodin Kuutioon, jotta voisin ottaa katsojan mukaan osaksi teosta. 

Auta Väsynyttä Äitiä Näyttely Oodissa - Kosketa ja silitä äitiä interaktiivinen media.

Minua kiinnostaa, millä tavalla kohtaaminen piirroshahmon kanssa vaikuttaa kokijan elämään? Voiko teos lisätä empatiaa ympärillemme ja vähentää yksinäisyyttä? Kun katsoja kokee äidin kriisin ja onnistuu helpottamaan sitä niin pysähtyykö hän sen jälkeen muuallekin kysymään: “Mitä kuuluu?” ja “Miten voisin auttaa?” 

Tutustu lisää Amin animaatioon ”Mother and Milk” ja Ami Lindholmin Vauvakirjaan, joka on suunnattu väsyneille vanhemmille.