Mother and milk - animaatio Vimeossa

Palkittu animaatio tuo helpotusta vanhemmuuteen – Mother and Milk NYT Vimeossa!

posted in: ami lindholm, animaatio

Oletko tutustunut riipaisevaan, koskettavaan ja iloiseen lyhytanimaatioon vanhemmuudesta? Mother and Milk animaatio kuvaa äidiksi kasvamisen ihanuutta ja kauhua – katastrofielokuvan mittaluokassa. Vauva on juuri syntynyt mutta maito ei millään nouse. Hikisen säädön jälkeen ensimmäinen maitotippa viimein ilmestyy. Siitä lähtien maitoa suihkuaakin taukoamatta ja entinen elämä hukkuu maitomereen. 

Mother and Milk -animaatio ensiesitettiin suositulla vauva.fi-sivustolla, jossa sen pystyi katsomaan vaikka kotonaan mobiililaitteilla. Sen jälkeen animaatio on esitetty lukuisissa animaatioalan tapahtumissa ympäri maailmaa. Viimeksi Japanissa talvella 2019 Mother and Milk palkittiin Japanissa ” The Minister for Foreign Affairs ” -palkinnolla, jossa erityisesti puhutteli äidin kokema yksinäisyys ja ylipäätään äitiyden nostaminen esille hauskasti mutta koskettavasti. Nyt Mother and Milk animaatio on katsottavissa Vimeossa.

Mother and Milk -animaation voi vuokrata 48 tunniksi tai ostaa itselleen omaan käyttöön. Animaation voi katsoa Vimeossa HD tasoisena. Animaatio soveltuu myös hyvin lahjaksi nuorelle äidille, pariskunnalle tai animaation ystävälle. Vuokraa tai osta Mother and Milk animaatio Vimeosta!

Todentuntuista kuvausta vanhemmuuden iloista ja suruista

Elokuvan tyyli on liioiteltu ja absurdi ja se hyödyntää animaation uniikkia ilmaisuvoimaa. Hauskan ulkoasunsa alla se kertoo koskettavan ja tunnistettavan tarinan vanhemmaksi kasvamisesta. Elokuva sopii loistavasti keskustelunavaukseksi vanhemmuudesta ja toimii tärkeänä vertaistukena vanhemmille maailmassa, jossa vanhemmuus on vieläkin valitettavan usein tiukkapipoista suorittamista. Elokuva antaa riipaisevan todentuntuisen kuvauksen vanhemmuuden ensi hetkistä myös heille jotka eivät vielä ole kohdanneet tai koskaan haluakaan kohdata vanhemmuuden haasteita.

Mother and Milk kertoo absurdin huumorin avulla vanhemmuuden ensi hetkistä, imetyksestä sekä ulkopuolisuudesta, jota vanhemmat kokevat uudessa elämäntilanteessaan. Maitoa suihkuaa niin runsaasti, että kaikki entinen uppoaa maitomereen ja vanhempien on opeteltava uudenlainen arki. Mother and -Milk -animaatio sopii loistavasti keskustelun avaukseksi vanhemmuudesta ja toimii tärkeänä vertaistukena vanhemmille maailmassa, jossa äitiys ja imetys ovat usein tiukkapipoista suorittamista.

Mother and milk & vauvakirja

Mother and Milk ohjaaja Ami Lindholm kertoo: 

“Haluan tuoda esille äitien uupumista ja näyttää kuinka kokonaisvaltaista imetys on. Elokuvallani haluan sanoa että väsymys ja negatiiviset tunteet ovat sallittuja. Haluan taiteellani olla muuttamassa äitikuvastoa realistisempaan ja myötätuntoisempaan suuntaan”. 

Mother and Milk -animaation tapahtumia: 

Elokuvassa käydään läpi imetyksen käynnistyminen, ensimmäiset päivät kotona, isän rooli imetyksen mahdollistajana, parisuhteen muutokset, äidin ja vauvan suhteen muotoutuminen ja lopuksi vielä pohditaan kuinka olemme osa sukupolvien jatkumoa – tämä kaikki vain 10 minuutissa! Animaatiolla on hurja voima kertoa suuria tarinoita lyhyessä ajassa. Elokuva antaa riipaisevan todentuntuisen kuvauksen vanhemmuuden ensi hetkistä myös heille jotka eivät vielä ole kohdanneet tai koskaan haluakaan kohdata vanhemmuuden haasteita.

Animation director Ami Lindholm has created Mother and Milk animation film. Elokuva jossa äitiys ja imetys kohtaavat.

Screenings + Awards – Mother and Milk animaatio:

Mother and Milk -animaatio on palkittu mm. seuraavilla animaatiofestivaaleilla:

  • 6th New Chitose Airport Int’l Animation Festivaalit (Official Selection, Hokkaido, Japan), marraskuussa 2019 – ”The Minister For Forreign Affairs Award”
  • Rakkautta ja Anarkiaa – 32nd HELSINKI INT’L FILM FESTIVAL (Cut to the chase, kotimainen kilpailu, Helsinki) syyskuussa 2019
  • RED CARPET FILM FESTIVAL (Official Selection, Hyvinkää), elokuussa 2019
  • TAFF – TURKU ANIMATION FILM FESTIVAL (Kotimainen kilpailu, Turku) elokuussa 2019
  • 49th Giffoni Film Festival (Parental Experience competition, Giffoni, Italy) Heinäkuussa 26, 2019
  • 19th ANIMA (Official Selection, Cordoba, Argentina), lokakuussa 2019
  • 20th MONSTRA ANIMATION FESTVIAL (Lisbon, Portugal), toukokuussa 2020

Vuokraa tai osta Vimeosta!

Mother and milk animaatio Osta tai vuokraa Vimeosta