Äidiksi kasvamisesta ja imetyksestä kertova animaatioelokuva Mother and Milk -animaatio on suunnattu tuoreille ja tuleville vanhemmille. Ami Lindholmin piirrosanimaatio kuvaa äidiksi kasvamisen ihanuutta ja kauhua katastrofielokuvan mittaluokassa. Vauva on juuri syntynyt mutta maito ei millään nouse. Hikisen säädön jälkeen äiti saa viimein tiristettyä ensimmäisen maitotipan, jonka jälkeen maitoa suihkuaakin niin runsaasti että entinen elämä hukkuu maitomereen. 

Mother and Milk trailer from Ami Lindholm on Vimeo.

Elokuvan tyyli on liioiteltu ja se hyödyntää animaation ainutlaatuista ilmaisuvoimaa. Hauskan ulkoasunsa alla animaatio kertoo koskettavan ja tunnistettavan tarinan vanhemmaksi kasvamisesta. 

Mother and -Milk -animaatio sopii loistavasti keskustelunavaukseksi vanhemmuudesta ja toimii tärkeänä vertaistukena vanhemmille maailmassa, jossa äitiys ja imetys ovat usein tiukkapipoista suorittamista.

Elokuvassa käydään läpi imetyksen käynnistyminen, ensimmäiset päivät kotona, isän rooli imetyksen mahdollistajana, parisuhteen muutokset, äidin ja vauvan suhteen muotoutuminen ja lopuksi vielä pohditaan kuinka olemme osa sukupolvien jatkumoa – tämä kaikki vain 10 minuutissa! Animaatiolla on hurja voima kertoa suuria tarinoita lyhyessä ajassa. Elokuva antaa riipaisevan todentuntuisen kuvauksen vanhemmuuden ensi hetkistä myös heille jotka eivät vielä ole kohdanneet tai koskaan haluakaan kohdata vanhemmuuden haasteita. 

Elokuva ensiesitettiin suomen suurimmalla vauvasivustolla Vauva.fi kevään 2019 ajan, jonka jälkeen se on kiertänyt lukuisia festivaaleja. Marraskuussa 2019 Mother and Milk palkittiin “Minister for Foreign affairs” -palkinnolla Japanin New Chitose Airport Animation -Festivaalilla. Palkinnossa kiiteltiin kuinka elokuva nostaa vanhemmuuden kokemuksen – etenkin vanhempien kokeman ulkopuolisuuden – esiin tarkasti ja koskettavasti. 

Mother and milk ohjaaja Ami Lindholm kertoo:
Haluan tuoda esille äitien uupumista ja näyttää kuinka kokonaisvaltaista imetys on. Elokuvallani haluan sanoa että väsymys ja negatiiviset tunteet ovat sallittuja. Haluan taiteellani olla muuttamassa äitikuvastoa realistisempaan ja myötätuntoisempaan suuntaan”. 

lue lisää Blogista, mistä animaatioelokuva sai alkunsa

Palkinnot, esitykset – Lue lisää!

Tutustu lisää Mother and Milk animaation työpajoihin täältä

Festivaalitiedustelut ja esitykset: Ota yhteyttä submissions@augohr.de