Mother and milk - vauvakirja kertoo äidiksi kasvamisesta ja imetyksestä

Vauvakirja ja Sankariperhe

posted in: sarjakuva, vauvakirja

Olen viime vuodet keskittynyt taiteessani vanhemmuuden kuvaamiseen – ”Perhe-elämän päivystävänä taiteilijana”. Mutta mistä kaikki sai alkunsa? Mitä oli ennen Sankariperhettä?

Sankariperhe on jatkumoa maailmalle, jota olen tässä jo vuosien ajan piirtänyt. Minulla on aina ollut tapana tallentaa elämääni piirtämällä ja kirjoittamalla. Vauvakirja sai alkunsa, kun hortoilin univajeessa ja piirsin päivittäisiä tapahtumia, että muistaisin raskausajasta ja vauva-arjesta edes jotain. Piirrokset olivat ihan päivittäisiä muistiinpanoja ja välissä tuli jotain oivalluksiakin. 

Vauvakirja-sarjakuva Kaksplus-lehdessä

Näytin kuvia muillekin ja ihmisiä nauratti. Jäin miettimään että ehkä muutkin voisivat tykätä näistä ja niin Vauvakirjaa alettiin julkaista Kaksplus-lehdessä. Vauva-arkeen keskittyvää Vauvakirja-sarjakuvaa julkaistiin  Kaksplus-lehdessä keväästä 2012 lähtien. Lukijat alkoivat aika pian kysellä että hei, olen leikannut kaikki sarjikset lehdestä ja nitonut yhteen eli olisko mitään mahista saada tästä ihan ”kirjakirjaa”, se olisi aivan ihana itselle tai lahjaksi !

Kosmoskirjat innostui heti ajatuksesta ja sarjikset koottiin kirjaksi. Kirjan tekeminen oli hauska ja jännittävä prosessi – varsinkin kun piti jännätä kumpi syntyy ensin: kirjan viimeiset sivut vai toinen lapsi. Promovauva syntyi ja kirjakin saatiin ulos.  

Promovauva ja Vauvakirja

Kirja koostuu hetkistä vauvan kanssa

Vauvakirja kiteyttää vauva-arjen tilanteita lyhyeen ja oivaltavaan muotoon: Vauvakirjassa tutkitaan ajan olemusta ja uloslähdön problematiikkaa, esitellään huvittavimpia imetysasentoja ja toivotaan lisää unta. Vauvakirja kuvaa vastasyntyneiden vanhempien elämää tarkasti ja rehellisesti. Vauvakirja näyttää vauvaelämän ilot ja surut ensimmäisistä maidontuoksuisista hetkistä ensimmäiseen syntymäpäivään saakka. Vauvakirja on hauska, viisas ja lohdullinen – täydellinen kirja tuoreille vanhemmille!

“Lainasin kirjan kirjastosta ja istuimme siipan kanssa lukemaan sitä yhdessä. Ei mennyt kauaa, kun silmät olivat kosteat sekä hillittömästä repeilystä että pienestä liikutuksesta. Teos hankittiinkin sitten seuraavalla viikolla omaksi, niin oivallisesti se tätä tämän hetken arkea kuvaa.”

Lukija 2017

By the way, painosta on vielä jäljellä!!

Osta Vauvakirja itselle tai lahjaksi!

“Kirjaa voi suositella lahjaksi etenkin uusille perheille, sillä tämän pystyvät lukemaan pienen vauvan valvovat vanhemmatkin. Lindholmin kuvitustyyli on mielestäni mainio ja yhden sivun kohtaukset ovat niin osuvia, että vieläkin naurattavat ja vähän itkettävät. Sarjakuvissa on parhaimmillaan mahdollisuus kiteyttää kaikki olennainen elämästä yhteen sivuun, ja sen Lindholm todella osaa.”

Lukija 2017

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *